Senarai Harga Portable Air Conditioner Malaysia Januari 2023

Posted on

Sekarang semakin banyak inovasi aircond, mungkin anda berfikir aircond hanya besar, belum lagi blower yang di luar, tentunya sangat tidak praktikal.

Oleh sebab itu sekarang banyak merek produk elektronik yang telah menghasilkan air conditioner dengan bentuk yang lebih kecil , dan tentunya lebih praktikal atau boleh kita panggilnya portable air conditioner.

portable air conditioner malaysia
Imej Portable Air Conditioner

Seperti yang dikatakan portable aircond ini lebih praktikal daripada aircond konvensional, jika aircond konvensional tidak dapat dipindahkan kerana peletakannya mesti mengikut lokasi pemasangan aircond itu sendiri.

Selain itu aircond konvensional juga mesti membobok dinding pada pemasangannya. Kerana  itu sekarang ada portable aircond yang pasti mempunyai banyak faktor mudah, mulai dari saiz, harga, dan pemasangan.

Kerana anda tidak perlu membobok dinding untuk dapat menggunakan portable aircond ini, selain itu portable aircond juga boleh dipindahkan ke tempat lain.

Dalam artikel ini akan dibincangkan mengenai portable air conditioner Malaysia , mulai dari portable air conditioner Malaysia review, best portable air conditioner Malaysia, portable air cond Malaysia price, portable air conditioner Malaysia without house dan perbincangan lain mengenai portable air conditioner Malaysia.

Yang pertama untuk dibincangkan ialah tentang kebaikan dan keburukan portable air cond Malaysia ini, dan di bawah ini adalah portable air cond Malaysia review  tentang kebaikan dan keburukan dari portable air conditioner Malaysia ini.

Kebaikan portable air conditioner Malaysia :

 • Portable air conditioner Malaysia praktikal, boleh dipindahkan mengikut keperluan, contohnya anda boleh memasukkan bilik tamu, bilik keluarga, bilik kerja, dan lain-lain.
 • Portable air conditioner Malaysia juga mempunyai tempat penampungan untuk menampung embun yang berasal dari portable aircond itu sendiri.
 • Harga portable air conditioner lebih murah berbanding dengan aircond konvensional

Keburukan portable air conditioner Malaysia :

 • Apabila digunakan portable aircond berbunyi bising
 • Kerana pelupusan udara panas digabungkan dengan bahagian penyejukan, maka terdapat kemungkinan udara panas dan sejuk bercampur
 • Kerana sering berpindah ada juga kemungkinan portable aircond lebih cepat rosak.
 • Membazir penggunaan kuasa elektrik.

Itu tadi merupakan sedikit portable air conditioner in Malaysia tentang kebaikan dan keburukannya, seterusnya adalah tentang best portable air cond malaysia dan juga portable air conditioner malaysia price.

 

Best Portable Air Conditioner Malaysia

 • Honeywell
honeywell portable air conditioner malaysia
Honeywell Portable Air Conditioner Malaysia

Honeywell sendiri adalah salah satu pengeluar ac yang agak terkenal, salah satu ciri produk honeywell itu sendiri adalah harga aircond yang murah, hampir separuh dari harga aircond konvensional.

TipeHarga
Honeywell ES-800 Air CoolerRM539
Honeywell 10L Indoor Evaporative Air CoolerRM539
Honeywell 30L Indoor Evaporative Air CoolerRM939
Honeywell 25L Indoor Evaporative Air CoolerRM899
 • Hisense
hisense portable air conditioner malaysia
Hisense Portable Air Conditioner Malaysia

Hisense adalah pengeluar elektronik yang juga menghasilkan TV, smartphone, dan juga barangan elektronik lain, dan tentu saja hisense juga menghasilkan aircond baik aircond konvensional, maupun portable aircond.

TipeHarga
New Hisense Portable Air Conditioner 1hpRM1.039
Hisense HAP-09JSN 1.0HP Portable Air CondRM1.291
 • SHARP
sharp portable air conditioner malaysia
Sharp Portable Air Conditioner Malaysia

SHARP sendiri sudah tentu biasa, SHARP juga mengeluarkan aircond, dan SHARP juga mempunyai teknologi eco mode pada produk aircond nya baik aircond konvensioanl dan portable aircond.

TipeHarga
Sharp CV-P09GRV Air Conditioner PortableRM1.649,44
Sharp AC Portable 1 PK CVP-09GRVRM1.690
SHARP 1 PK CVP-09GRV-B + 1.5m hot air tube RM1.703,52
Sharp AC CVP-09GRV Portable Colour SilverRM1.703,52
 • Khind
khind portable air conditioner malaysia
Khind Portable Air Conditioner Malaysia

Khind sendiri boleh dikatakan sebagai jenama portable aircond yang paling murah, satu jenis portable aircond khind yaitu Khind EAC-600 Air Cooler mempunyai reka bentuk yang anggun.

TipeHarga
Khind EAC-600 Air CoolerRM390
 • Morphy Richards
morphy richards portable air conditioner malaysia
Morphy Richards Portable Air Conditioner Malaysia

Morphy Richards kebanyakan menghasilkan peralatan dapur elektronik seperti mixer, pemanas air, dan lain-lain. Tetapi Morphy Richards juga menghasilkan portable aircond.

TipeHarga
Morphy Richards EAC-06 Air CoolerRM688

Nah, di atas adalah perbincangan tentang portable air conditiones in Malaysia ada portable air conditioner Malaysia price, best portable air conditioner in Malaysia dan perbincangan lain tentang portable aircond Malaysia.

Incoming search terms:

 • https://aircondku com/amp/portable-air-conditioner-malaysia/
 • https://aircondku com/portable-air-conditioner-malaysia/
 • aircond kecik

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *