Senarai Harga Aircond 1.5 HP Terkini Mei 2024

Posted on

Iklim dan cuaca di Malaysia sering gersang, terutamanya apabila musim kemarau tiba di bandar-bandar besar. Inilah yang menyebabkan orang di Malaysia menjadi tidak selesa dan ingin merasakan kesejukan di dalam bilik.

Bukan sahaja menggunakan alat dalam bentuk kipas, tentu saja, dengan menggunakan aircond, rasa sejuk pasti lebih maksimum. Tetapi sudah tentu anda tidak boleh cuai dalam membuat pilihan jenama aircond.

Terdapat beberapa jenis kuasa yang tersedia, salah satunya ialah aircond 1.5 HP. Untuk mendapatkan air conditioner terbaik, adalah idea yang baik untuk mencari rujukan untuk beberapa jenama yang ada.

Oleh itu, jenama aircond kuasa 1.5 HP terbaik dan berkualiti tinggi akan diperolehi untuk menyejukkan bilik-bilik yang lebih besar. Berikut adalah beberapa rekomen terbaik yang boleh menjadi pilihan anda.

1. Aircon Teco R410

Aircon Teco R410

Cadangan pertama ialah aircond jenama Teco dengan siri R410 sebagai kuasa 1.5 HP terbaik. Kini anda boleh menyejukkan bilik atau di rumah dengan menggunakan produk elektronik terbaik dari Teco.

Aircond 1.5 HP ini, yang dijamin dapat menjimatkan lebih banyak elektrik dan tidak mengambil banyak ruang, dilengkapi dengan model sejuk split cooler. Supaya aircond ini dapat memaksimumkan penyejukan lebih merata ke semua kawasan.

Anda boleh mendapatkan aircond ini di beberapa platform atau kedai membeli-belah dalam talian secara langsung dengan harga bermula dari RM 454.

 

2. Aircond Samsung AR 05 KRFLAW

Aircond Samsung AR 05 KRFLAW

Aircond dengan 1.5 HP adalah output gergasi teknologi dari Korea Selatan yang telah menguasai industri, terutamanya peralatan rumah tangga, iaitu Samsung.

Jenama Samsung mempunyai pilihan aircond dengan kuasa 1.5 HP yang cukup sesuai untuk anda. Siri Samsung ialah Low Wat AR 05 KRFLAW.

Anda boleh menggunakan satu peranti elektronik ini untuk bilik dengan saiz maksimum sehingga 10m2.
Jenama aircond 1.5 HP dari Samsung ini boleh digunakan di ruang tamu dan juga bilik tidur.

Tidak kira di mana aircond ini terletak, anda boleh merasakan kesejukan air conditioner ini. Untuk mendapatkannya, anda hanya perlu membayar RM 738 dan anda boleh mencarinya sama ada di kedai elektronik atau platform online.

 

3. Aircond Panasonic Low Watt CS ZN5WKP

Aircond Panasonic Low Watt CS ZN5WKP

Seterusnya, terdapat rekomend untuk aircond 1.5 HP dalam bentuk aircond Panasonic, yang anda pasti tidak perlu meragui kualiti.

Aircond ini dilengkapi dengan kapasiti kuasa elektrik sekitar 350 watt, jadi bil elektronik bulanan anda akan lebih cekap walaupun ia digunakan setiap hari.

Malah penggantian alat ganti asal telah dijamin sehingga 3 tahun jika terdapat kerosakan pada unit AC ini. Hanya bayar RM 837, anda sudah boleh membeli satu aircond ini

 

4.  Aircond Aqua Japan 5ANE

Aircond Aqua Japan 5ANE

Teknologi Jepun yang tertanam dalam produk aircond 1.5 HP  berikut menjadikannya sukar selama bertahun-tahun.

AC ini dilengkapi dengan ciri yang dipanggil Turbo Cooling yang boleh mempercepatkan proses penyejukan bilik dalam masa 5 hingga 10 minit.

Itu adalah cadangan untuk jenama AC 1.5 PK yang boleh anda gunakan sebagai rujukan sebelum memutuskan untuk membelinya.

Harga di atas boleh berubah bila-bila masa. Harga di atas tidak termasuk pemasangan aircond. Anda boleh melihat Upah Pasang Aircond berikut atau jika anda ingin memasangnya sendiri, lihat cara memasang aircond rumah anda sendiri

Leave a Reply