Harga Aircond Mitsubishi Terkini Mei 2024

Posted on

Aircond Mitsubishi adalah salah satu jenama aircond atau penghawa dingin terkenal yang mempunyai pelbagai ciri yang boleh dipercayai dan canggih untuk menyejukkan rumah anda.

Ciri ini memberikan kelebihannya sendiri untuk komuniti, supaya mereka berpuas hati selepas menggunakannya. Walaupun dengan tahap kebersihan udara yang dihasilkan, tiada siapa yang akan menyesal selepas menggunakan aircond ini.

Walaupun secara umum, setiap jenama sentiasa menyediakan ciri penyaman udara yang sama dipercayai. Walau bagaimanapun, ciri-ciri ini tidak sama dengan mitsubishi.

Dengan ciri-ciri dalam aircond ini, berikut adalah kelebihan yang anda boleh dapatkan.

Mitsubishi Aircond
Mitsubishi Aircond

Kelebihan Mitsubishi Aircond

1. FIlter Anti Bakteria Nano Platinum Filter

Aircond Mitsubishi direka khas badan mereka dengan teknologi Nano Platinum Filter yang berguna untuk menapis bakteria walaupun dalam saiz nano.

Filter ini menggabungkan zarah seramik dan platinum bersaiz nano, menghasilkan kesan antibakteria yang boleh dipercayai dan stabil, walaupun tidak berbau supaya tidak mengganggu keselesaan keluarga.

Anda boleh mendapatkan kecanggihan ciri ini, jika anda memilih aircond Mitsubishi dengan jenis Electric Deluxe dan Inverter.

Kedua-dua jenis ini membawa ciri-ciri antibakteria untuk menyejukkan rumah anda, sambil membawa kelebihan lain, iaitu penjimatan tenaga.

2. Penapis Enzim Anti-Gergasi

Penapis anti-gergasi ini ditambah kepada Nano Platinum Filter ciri yang berguna untuk menapis kutu, tungau, habuk dan sebab alergen lain.

Oleh itu, bilik anda akan bersih dan sihat untuk didiami. Khususnya, anda boleh mendapatkan kelebihan aircond ini dalam jenis Mitsubishi electric inverter.

3. Super Quiet Indoor

Satu lagi kelebihan aircond Mitsubishi ialah bunyi kipas yang hanya 19 dB untuk jenis aircond inverter dan 21 dB untuk jenis deluxe, oleh itu aircond tidak akan menyebabkan bunyi bising atau hum menjengkelkan.

Supaya anda boleh dengan aman, berehat di dalam rumah. Malah dikatakan, bahawa jenama Mitsubishi adalah aircond paling senyap.

4. Super Quiet Outdoor

Bukan sahaja unit dalaman yang tenang, tetapi unit outdoor aircond Mitsubishi juga sama tenang, iaitu, ia hanya menghasilkan bunyi 21 dB. Jika dibandingkan dengan jenama lain, unit luar Mitsubishi aircond adalah yang paling senyap. Oleh itu, anda tidak perlu diganggu oleh bunyi aneh dari peminat aircond.

5. Easy Clean

Apabila anda mempunyai penghawa dingin atau aircond, maka tidak dapat dielakkan anda perlu sentiasa mengekalkan dan membersihkannya. Tetapi tenang, penghawa dingin Mitsubishi direka khas supaya mudah dibersihkan walaupun sendiri.

Anda boleh dengan mudah membersihkan filter aircond, gril aircond dan fan indoor aircond, kerana bahagian depan boleh dibuka ke kanan dan kiri, malah tangan juga boleh dimasukkan. Sudah tentu langkah ini dapat meringankan beban anda, sama ada untuk tugas penyelenggaraan atau kos perkhidmatan.

6. Jaminan dan Teknologi yang Tidak Panas dengan Cepat

Khususnya, Mitsubishi direka menggunakan motor Poki-Poki, yang boleh mengurangkan geseran dan haba enjin. Dengan jenis ini, anda boleh mendapatkan aircond yang tahan lama dan tidak mudah rosak kerana terlalu panas.

Di samping itu, ia juga dilengkapi dengan jaminan yang menjamin kualiti teknologi aircond Mitsubishi.

Mitsubishi Aircond Inverter
Mitsubishi Aircond Inverter

Spesifikasi dan Senarai Harga Mitsubishi Aircond

Spesifikasi Mitsubishi Aircond Inverter
Spesifikasi Mitsubishi Aircond Inverter
No.Jenis AircondHarga
1.Mitsubishi 1.0 HP Standard Inverter MSY-JS10VF/MUY-JS10VF + R32 RefrigerantRM 1,780.00
2.Mitsubishi 1.5 HP Standard Inverter MSY-JS13VF/MUY-JS13VF + R32 RefrigerantRM 2,110.00
3.Mitsubishi 2.0 HP Standard Inverter MSY-JS18VF/MUY-JS18VF + R32 RefrigerantRM 3,379.00
4.Mitsubishi 2.5 HP Standard Inverter MSY-JS24VF/MUY-JS24VF + R32 RefrigerantRM 3,949.00
5.Mitsubishi Non-Inverter R32 1.0HP MS-JR10VFRM 1,430.00
6.Mitsubishi Non-Inverter R32 1.5HP MS-JR13VFRM 1,799.00
7.Mitsubishi Non-Inverter R32 2.0HP MS-JR18VFRM 2,773.00
8.Mitsubishi Non-Inverter R32 2.5HP MS-JR24VFRM 3,349.00

Harga di atas boleh berubah bila-bila masa. Harga di atas tidak termasuk pemasangan aircond. Anda boleh melihat Upah Pasang Aircond berikut atau jika anda ingin memasangnya sendiri, lihat cara memasang aircond rumah anda sendiri