Senarai Harga Aircond Haier Terkini Mei 2024

Posted on

Hari-hari ini cuaca tidak baik – baik, perubahan melampau sering berlaku antara panas dan sejuk.

Walaupun sebenarnya disini masih menunjukkan dalam had suhu biasa, tetapi beberapa kali anda merasakan suhu panas yang semakin tak bersahabat. Penyelesaiannya adalah dengan Haier Air Conditioner.

Sebabnya, kerana Aircond dapat mengatasi panas sehingga membuat anda merasa selesa ketika cuaca panas.

Aircond Haier yang menggunakan gas aircond dengan pembebasannya dari formaldehida, formaldehida itu sendiri akan memberikan kesan sampingan yang buruk terhadap kesihatan jika digunakan untuk masa yang lama, iaitu manusia boleh terdedah kepada kanser.

Walau bagaimanapun, anda tidak perlu risau kerana aircond Haier ini tidak menggunakannya kerana gas aircond dibuat dengan keramahan alam sekitar yang tidak boleh mengandungi bahan yang merosakkan lapisan ozon.

Kelebihan dan Ciri Aircond Haier

Kelebihan dan Ciri Aircond Haier

Selepas membaca sepintas lalu anda berminat untuk mencubanya, ini menghidangkan beberapa kelebihan yang ditawarkan daripada aircond Haier.

1. Ramah Lingkungan

Telah dikatakan sebelum ini bahawa aircond Haier direka menggunakan gas aircond gang bebas daripada formaldehida, bahan yang tidak baik jika digunakan untuk masa yang lama atau lama.

Di samping itu, gas aircond yang digunakan juga sangat celik alam sekitar supaya penjimatan tenaga akan berlaku.

2. Mempunyai Teknologi Canggih

Teknologi yang digunakan oleh aircond Haier adalah tinggi dan canggih, ia terbukti dari banyak ciri yang ditawarkan dari multi function filter yang berfungsi untuk menghasilkan udara yang mengandungi vitamin C dan antioksidan, jadi anda tidak perlu risau tentang rumah yang akan terdedah kepada udara kotor. Dan ciri-ciri lain yang anda boleh mendapatkan maklumat selepas itu.

3. Pelayanan Berkualitas Terbaik

Selain daripada teknologi canggih yang digunakan, pelayanan yang disediakan juga berkualiti, di mana dalam hal pelayanan aircond Haier tidak ada persoalan kerana ia akan sentiasa menyesuaikan diri dengan keperluan dan keselesaan pelanggannya. Dan sudah tentu pusat pelayanan ini juga mudah didapati di Indonesia.

4. Harga Terjangkau

Inilah yang tidak boleh dipisahkan, kelebihan atau sebab mengapa anda perlu mencuba aircond Haier kerana harga yang dijual adalah berpatutan, antara RM 750 hingga RM 1.770.

5. Dapat Mendeteksi Suhu

Aircond Haier terkenal kerana dapat mengesan suhu bilik, jadi penyejuk akan berfungsi mengikut suhu yang berlaku di dalam bilik.

Sementara itu, apabila bercakap tentang ciri haier ac, sudah tentu, setiap jenis mempunyai ciri yang berbeza. Walau bagaimanapun, secara umum, terdapat beberapa ciri aircond Haier:

  • Auto Restart, aircond Haier mempunyai ciri yang berfungsi untuk menetapkan semula suhu mengikut keadaan di dalam bilik, jadi anda tidak perlu berasa letih apabila perkara seperti ini berlaku.
  • Auto Voltage, ciri ini akan berfungsi untuk mencipta data yang diterima oleh ac tetapi sama. Oleh itu, lebih-lebih lagi, selalunya penurunan kuasa elektrik tiba-tiba, tidak akan membahayakan lagi.
  • Sleep Mode, terdapat juga ciri sleep modeyang berguna untuk storan automatik di mana jika anda menghidupkan kali pertama anda tidak perlu bersusah payah menyusun semula.
  • Child Lock, ciri ini berfungsi untuk menjadikan alat kawalan jauh tidak dapat digunakan dalam erti kata terkunci jadi jika anda mempunyai anak kecil atau adik-beradik kecil tidak akan membahayakan.

 

Senarai Harga Aircond Haier Terkini 2022

Senarai Harga Aircond Haier

No.TypeSpesifikasiHarga
1.Aircond Haier HSU – 07LEK03Type split, kapasitas 0.75 HP, kompresor rotary, kuasa elektrik 853 watt.Terkini
2.Aircond Haier HCFU  – 18STD101Kapasiti indoor 2 HP 18000 Btu/H, kuasa elektrik 1700 watt.RM 1770
3.Aircon Haier Split ½ HPKapasiti 5500 Btu/h, adanya fitur auto restart, auto voltage, dan turbo cooling.RM 750

 

Harga di atas boleh berubah bila-bila masa. Harga di atas tidak termasuk pemasangan aircond. Anda boleh melihat Upah Pasang Aircond berikut atau jika anda ingin memasangnya sendiri, lihat cara memasang aircond rumah anda sendiri

Oleh itu, maklumat mengenai aircond Haier berkaitan dengan banyak perkara yang terdiri daripada kelebihan, ciri dan beberapa cadangan untuk pilihan jenis aircond Haier yang boleh anda pilih.