5 Cadangan Philip Air Purifier Terbaik dan Terkini 2024

Posted on

Philip Air Purifier adalah salah satu jenama yang terkenal dengan teknologi penapisan udara yang canggih dan berkesan.

Kami akan membentangkan artikel yang berkaitan dengan Philip Air Purifier, bermula dari kelebihannya dan pilihan terbaik untuk anda beli.

Jangan lupa untuk kembali ke blog kami untuk maklumat terkini mengenai Philip Air Purifier dan teknologi penapisan udara yang lain.

Apa itu Philip Air Purifier?

Bagi penduduk bandar yang menangani pencemaran udara setiap hari, udara bersih nampaknya telah menjadi kemewahan.

Malah, udara bersih adalah salah satu keperluan untuk menjalani kehidupan yang sihat, terutamanya semasa pandemik seperti sekarang.

Nasib baik, pada masa kini terdapat air purifier yang boleh membantu anda mendapatkan udara bersih di rumah.

Alat ini berfungsi dengan menarik udara di dalam bilik dan menapisnya, kemudian melepaskannya lagi supaya kualiti udara di dalam bilik akan lebih bersih.

Pada masa ini, anda boleh menemui pelbagai jenis air purifier dari pelbagai jenama, salah satunya ialah Philips.

Jenama ini sememangnya terkenal dengan produk peralatan rumah yang berkualiti, selain daripada itu ramai artikel membahas Philip air purifier review, jadi anda tidak perlu risau tentang prestasi air purifier dari Philips.

Keunggulan Philip Air Purifier

Philips Air Purifier
Philips Air Purifier

1. Menapis zarah ultra halus

Philips 3000i Series Air Purifier mempunyai 3 lapisan filter untuk menapis 99,97% alergen di udara. Aktiviti harian seperti bermain dengan haiwan peliharaan, membuat katil, dan membawa bunga segar ke dalam bilik boleh melepaskan alergen ke udara.

Dengan 24.000 penyedutan pernafasan setiap hari, kualiti udara yang lebih baik dapat membantu mencegah atau mengurangkan alahan, asma dan masalah pernafasan.

2. Sensor pintar dan pembersihan udara automatik

Sensor kualiti udara pintar terus mengimbas udara dalaman 1.000 kali sesaat untuk mengesan dan menapis bahan pencemar udara, termasuk zarah ultra halus, habuk, debunga, gas, bakteria, dan virus.

3. Pemantauan kualiti udara real-time

Paparan digital intuitif menunjukkan tahap kualiti udara di dalam bilik secara real-time, pada skrin dipaparkan: tahap alergen, zarah dan gas. Anda boleh mengawal dan memantau kualiti udara di mana sahaja anda berada dengan Clean Home+ App

4. Membersihkan udara dengan cepat dan cekap dengan teliti

Aliran udara 360 darjah membolehkan pembersihan pesat untuk ruang besar. Pembersihan udara di dalam bilik 20 m2 dalam masa kurang dari 8 minit.

5. Operasi senyap

Dalam sleep mode, lampu paparan dimalapkan dan air purifier beroperasi dalam mod senyap (hanya 34db) supaya ia tidak mengganggu tidur anda – ia mempunyai pensijilan Quiet Mark.

5 Cadangan Philip Air Purifier Terbaik

Ingin tahu tentang apakah produk pembersih udara dari Philips? Berikut adalah harga Philips air purifier dan cadangan mereka untuk anda.

1. Philips Air Purifier AC0820/20

Philips Air Purifier AC0820-20
Philips Air Purifier AC0820-20

Pertama, terdapat siri AC0820 yang mempunyai badan tiub padat dan kecil, tetapi dikatakan berkesan dalam menapis udara di bilik dengan kapasiti sehingga 49 m2 dalam masa kurang dari 16 minit.

Air purifier ini dilengkapi dengan beberapa ciri, seperti filter NanoProtect HEPA 2 lapisan yang boleh mengeluarkan 99.97% virus dan bahan pencemar yang mengukur 0.003 mikrometer, kadar pengedaran udara bersih 190 m3 / jam, lampu penunjuk kualiti udara, dan sensor pintar. Produk ini dipasarkan pada julat harga RM 509,02.

2. Philips Air Purifier AC1215/20

Philips Air Purifier AC1215-20
Philips Air Purifier AC1215-20

Tambahan pula, terdapat siri AC1215 yang masih mempunyai reka bentuk padat. Penulen udara ini didakwa dapat menapis dan membersihkan udara di dalam bilik 63 m2 dalam masa kurang dari 11 minit.

Di samping itu, Air purifier ini dilengkapi dengan beberapa ciri, seperti 3 lapisan filter (NanoProtect HEPA, carbon filter, dan prefilters) yang boleh mengeluarkan virus dan bahan pencemar, ke mod pengesanan malam yang boleh membantu tidur dengan lebih baik. Produk ini dipasarkan pada julat harga RM 735,25.

3. Philips Air Purifier & Humidifier AC2729/10

Philips Air Purifier & Humidifier AC2729-10
Philips Air Purifier & Humidifier AC2729-10

Jika anda mahukan alat pelbagai fungsi, siri AC2729 ini boleh menjadi pilihan yang tepat. Bukan sahaja ia berfungsi sebagai Air purifier, alat ini juga boleh digunakan sebagai humidifier atau pelembap udara.

Air purifier ini didakwa dapat membersihkan udara di dalam bilik 65 m2 dalam masa kurang dari 11 minit. Di samping itu, terdapat juga beberapa ciri lain, seperti 3 lapisan filter (NanoProtect HEPA, carbon filter, dan prefilters), teknologi NanoCloud untuk melembapkan udara secara merata dan semulajadi, kepada sensor pintar dan sokongan Philips CleanHome+ App. Produk ini dipasarkan pada julat harga RM 1555,34.

4. Philips Air Purifier AC3033/10

Philips Air Purifier AC3033-10
Philips Air Purifier AC3033-10

Terdapat siri AC3033 yang mempunyai reka bentuk tiub padat dan boleh membersihkan udara di dalam bilik 135 m2 dalam masa kurang dari 6 minit. Penulen udara ini dilengkapi dengan beberapa ciri, seperti 3 lapisan filter (NanoProtect HEPA, carbon filter, dan prefilters), sensor pintar untuk membersihkan udara dengan bijak, dan sokongan untuk aplikasi Philips CleanHome + yang memudahkan anda memantau dan mengawal air purifier dari telefon anda. Produk ini dipasarkan pada julat harga RM 1922,97.

5. Philips Area Sense Air Purifier AC1715/20

Philips Area Sense Air Purifier AC1715-20
Philips Area Sense Air Purifier AC1715-20

Dengan hanya menekan butang, air purifier ini akan menapis virus, alergen, dan bahan pencemar di rumah anda supaya rumah tetap bersih dan selamat.

Di samping itu, produk ini juga boleh membersihkan udara dengan cepat dan berkesan terima kasih kepada kadar pengedaran udara bersih (CADR) 300 m3/jam. Produk ini dipasarkan pada julat harga RM 848,37.

Nah, itu adalah beberapa cadangan untuk produk air purifier dari Philips.

Walau bagaimanapun, adakah anda sering mendengar istilah air purifier Philips 2000, 1000, 3000, dan lain-lain?

Untuk maklumat tambahan, nombor ini adalah siri output air purifier dari Philips, kerana Philips sendiri telah mengeluarkan pelbagai jenis dan jenis air purifier yang dapat disesuaikan dengan keperluan anda. Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari laman web rasmi Philips air purifier Malaysia.