Senarai Harga Aux Aircond Terkini Mac 2024

Posted on

Proses memilih aircond boleh menjadi peringkat yang sangat panjang.

Terutama jika anda tidak memahami teknikal dan spesifikasi unit aircond dengan baik.

Mungkin anda akan berfikir tentang membeli aircond dari jenama terkenal hanya kerana anda sudah lama mengenali jenama itu! S

udah tentu, sebab ini boleh diterima, tetapi anda harus melengkapkan diri anda tentang selok-belok ciri aircond supaya tidak digulingkan oleh bibir manis salesman.

Aux Aircond Review

Terdapat beberapa perkara yang perlu anda perhatikan semasa memilih aircond. Salah satunya ialah, iaitu jumlah BTU (British Thermal Unit).

BTU adalah unit tenaga yang boleh ditukar menjadi unit PK.

Ini adalah perkara penting dalam memilih aircond supaya kemudian bilik anda tidak terlalu sejuk atau tidak sejuk sama sekali!

Anda boleh menggunakan jadual ini sebagai garis panduan.

½ PK

+- 5.000 BTU10 m2

¾ PK

+- 7.000 BTU

14 m2

1 PK

+- 9.000 BTU

18 m2

1 ½ PK

+- 12.000 BTU

24 m2

2 PK+- 18.000 BTU

36 m2

Satu lagi perkara yang mesti diambil kira ialah penggunaan kuasa elektrik.

Perhatikan dengan teliti, bahawa penggunaan kuasa aircond mesti sepadan dengan kuasa elektrik rumah anda.

Titik terakhir, iaitu tahap bunyi. Sudah tentu anda mahu tidur nyenyak pada waktu malam.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak memberi perhatian kepada ciri-ciri aircond secara terperinci, anda secara tidak sengaja boleh membeli aircond yang bunyinya agak bising.

Malah tidur malam yang baik hanya pemikiran yang berhajat!

Nah, Aux, pengeluar aircond dari China, mempunyai banyak jenis aircond dan dengan pelbagai varian. Seperti jenis inverter dan split yang boleh menjadi pilihan.

Daripada banyak produk, sesetengahnya ialah Aux Aircond 1 HP Inverter/Split, Aux Aircond 2 HP Inverter/Split, dan jenis lain yang dapat Anda temui di Aux Aircond Malaysia.

Berikut adalah sebahagian daripada mereka dengan kelebihan yang ditawarkan oleh Aux Aircond.

Sebab-Sebab Mengapa Anda Perlu Membeli Aux Aircond

Watt Rendah

AUX Ductless Air Conditioner

Memilih aircond yang mempunyai ciri watt rendah adalah satu kemestian.

Nah, Aux mempunyai beberapa jenis yang dilengkapi dengan ciri ini, iaitu jenis FO, jenis SSR-1, jenis SUNR-1, dan jenis FJ.

Jenis ini mempunyai ciri Low Watt yang bermaksud mereka tidak memerlukan watt besar. Purata watt yang diperlukan adalah dalam lingkungan 350 W-680 W. Benar-benar menjimatkan, bukan!

Terdapat juga aircond penyongsang jenis SG yang boleh dimasukkan dalam senarai pertimbangan. Jenis ini didakwa hanya memerlukan kuasa 420 W-580 W.

Kerana ia telah membawa teknologi inverter, jenis ini dapat menjimatkan tenaga sehingga 40 peratus.

Tiada Bunyi Bising

AUX Standing Aircond

Adakah anda kini menggunakan aircond yang bunyinya cukup bising untuk membangunkan anda pada waktu malam?

Teknologi canggih pada zaman moden membolehkan aircond tidak lagi perlu bising.

Ramai daripada mereka sudah mempunyai suara senyap. Sudah tentu, ini akan menjadikan anda lebih selesa tidur pada waktu malam.

Beberapa jenis Aux Aircond yang sudah mempunyai ciri ini, iaitu jenis J Smart Series, type FO, type FMR1, type FJ, type FHR, type FFR1, type FC, type FA dan type DA.

Freon Mesra Alam

Pada masa ini, hampir semua penghawa dingin yang dihasilkan oleh jenama di dunia sudah menggunakan freon yang lebih mesra alam. Jadi, untuk ketika ini, anda tidak perlu risau jika aircond pilihan anda akan mengambil bahagian dalam menjadikan lubang ozon lebih besar.

Termasuk semua aircond yang dihasilkan oleh Aux. Aux membenamkan R410a freon mesra alam yang akan membuatkan penggunanya berasa lebih selesa menggunakan aircond pengeluaran mereka.

Tahan Karat

Aux Aircond J Smart Series

Pernahkah anda melihat aircond lama di rumah ibu bapa anda berliang kerana karat? Ini bermakna unit penyaman udara belum dilengkapi dengan ciri tahan karat.

Nah, apabila aircond mula berkarat, prestasinya berkurangan secara automatik. Penampilan juga mengganggu pandangan dan tanah dinding.

Pada masa ini, hampir semua aircond di pasaran dilengkapi dengan ciri keluli tahan karat. Aux mempunyai ciri keluli tahan karat khas yang dipanggil Gold Fin.

Ciri ini akan mempertahankan aircond Aux anda daripada serangan karat supaya ia boleh digunakan secara berterusan untuk masa yang lama.

Smart Fiture

Pernahkah anda mendengar tentang “Smart Aircond”?

Ya, semua perabot rumah hari ini direka lebih daripada keupayaan asas mereka.

Mereka bukan sahaja berfungsi, tetapi juga mempunyai teknologi terkini supaya mereka dapat membantu kehidupan seharian kita dengan lebih optimum.

Aux mempunyai siri aircond pintar yang menjadikannya lebih berfungsi.

Siri Pintar Jenis J mempunyai satu siri smart fiture yang membezakannya daripada unit aircond konvensional. Jenis ini dilengkapi dengan Smart Filter, SMart Maintenance, Smart Sensing, Smart Set Up, dan Smart WiFi