Senarai Harga Aircond SHARP Terkini Mei 2024

Posted on

Pemilihan aircond yang digunakan untuk keperluan harian tidak boleh sewenang-wenangnya. Kerana dalam satu kes ini, pertimbangan dan pengenalan produk yang lebih terperinci diperlukan sebelum memutuskan untuk membeli produk elektronik aircond.

Pada masa ini terdapat banyak jenama aircond berkualiti dan boleh dipilih oleh sesiapa sahaja. Walau bagaimanapun, salah satu jenama aircond yang agak popular dan banyak permintaan di pasaran ialah aircond SHARP.

Ini bukan tanpa sebab, kerana aircond jenama tajam menawarkan banyak kelebihan berbanding kekurangannya.

Atas sebab itu sebelum memutuskan untuk membeli salah satu jenis aircond Sharp terbaik, anda mesti memberi perhatian kepada semua kelebihan, ciri, spesifikasi dan harga aircond.

Oleh itu, anda akan mendapat aircond tajam terbaik dan dengan sewajarnya berdasarkan keperluan anda.

 

Kelebihan dan Ciri AC SHARP

kelebihan dan ciri aircond sharp

Sebelum membuat keputusan untuk membeli satu jenis SHARP AC, adalah idea yang baik untuk memahami kelebihan dan ciri yang tertanam di dalamnya.

Di samping itu, kelebihan ini boleh dipertimbangkan dalam anda memilih jenis yang ada. Berikut adalah kelebihan penghawa dingin SHARP di pasaran:

1. Aircond jimat elektrik

Dari laman web rasminya, SHARP mendakwa bahawa produk mereka jimat elektrik. Ini kerana terdapat teknologi canggih yang tertanam dalam aircond yang satu ini.

Walaupun dari maklumat yang beredar, aircond ini memiliki nilai 4 bintang kerana jimat elektrik. Aircond 4 bintang dibahagikan kepada dua jenis, iaitu inverter dan low watt.

Low Watt aircond SHARP mempunyai watt yang stabil apabila dihidupkan sebagai contoh 1 HP standard SHARP 700 watt dengan 660 watt dalam jenis ion plasmacluster.

Sementara itu, jenis inverter mempunyai watt yang agak pelbagai antara 225 hingga 920 watt.

 

2. Teknologi Plasmacluster

Salah satu aircond yang sangat popular ialah Plasmacluster. Jenis aircond lengkap dengan teknologi, iaitu Plasmacluster dan mempunyai prestasi untuk menyekat perkembangan virus dan bakteria di dalam bilik.

Produk aircond ini bukan sahaja berfungsi sebagai penyejuk untuk bilik tetapi juga dapat meminimumkan risiko berkaitan kesihatan yang disebabkan oleh serangan bakteria dan virus.

Dalam kes ini, teknologi Plasmacluster pada aircond SHARP akan menghasilkan letupan plasma dalam kandungan air dan oksigen dalam setiap udara yang telah dihasilkan.

Udara ini boleh menghasilkan sejumlah besar ion positif dan negatif, dengan itu memberikan keselesaan dan kesejukan di dalam bilik.

Anda juga perlu mengetahui ciri-ciri yang tertanam dalam penghawa dingin yang tajam, termasuk:

  • Cooling, aircond SHARP mempunyai ciri yang menarik, iaitu ciri penyejukan. Ini adalah komponen yang belum selesai yang akan pergi lebih jauh untuk membuat suasana sejuk dan sejuk boleh tersebar sama rata di seluruh bilik.
  • Multi Fan, tambahan pula, terdapat satu lagi ciri penting dalam aircond SHARP, iaitu terdapat kipas 2 keping. Kedua-dua kipas ini akan berfungsi secara automatik dengan menggunakan kuasa elektrik yang agak rendah. Malah kipas menyokong prestasi suhu yang ada di dalam bilik sama ada lebih tinggi atau lebih rendah.

 

Spesifikasi dan Senarai Harga AC SHARP

senarai harga aircond sharp

Jenis AircondSpesifikasiHarga
Aircond Sharp AH-A5UCYBerat unit 7.5 kg

Kapasiti pendingin 5000 BTU

Level kebisingan 350 DB

RM 875
Aircond Sharp AU-09 UCYKonsumsi daya elektik 750W

Voltan Elektrik 220 V

Tipe Refrigerant Freon R32

RM 880

Harga di atas boleh berubah bila-bila masa. Harga di atas tidak termasuk pemasangan aircond. Anda boleh melihat Upah Pasang Aircond berikut atau jika anda ingin memasangnya sendiri, lihat cara memasang aircond rumah anda sendiri

Itulah perbincangan ringkas mengenai spesifikasi lengkap SHARP AC yang boleh anda pilih.