Ulasan & Harga Samsung Air Purifier Mei 2024

Posted on

Mempunyai pelbagai peralatan elektronik isi rumah, Samsung Electronics terus berusaha untuk membawa inovasi yang memberikan faedah dan kemudahan kepada penggunanya di rumah mereka.

Samsung menjalankan penyelidikan mendalam tentang apa yang orang perlukan dalam kehidupan seharian mereka dan menjadikan kehidupan lebih baik termasuk harapan dan keinginan untuk dapat menjalankan gaya hidup sihat sepenuhnya dengan menghirup udara yang sihat dan bersih.

Memahami keperluan ini, Samsung melancarkan air purifier dengan sistem penapisan mencapai 99.97% dan membersihkan udara dengan lebih meluas dan cepat disertai dengan pelbagai ciri lain.

Review Air Purifier Samsung

Samsung Air Purifier AX34R3020WW
Samsung Air Purifier AX34R3020WW

Samsung Air Purifier menyedari kualiti udara yang bersih dan sihat di dalam rumah untuk memulakan rutin yang sihat untuk keluarga Malaysia dan disokong oleh teknologi penapisan yang membersihkan sehingga 99.97%, Samsung Air Purifier kelihatan moden dalam reka bentuk dan mempunyai sambungan terbaik untuk kegunaan yang lebih mudah.

Rangkaian Samsung Air Purifier boleh didapati dengan price RM 728,40 hingga RM 1.199,91.

Harganya agak berpatutan kerana Samsung Air Purifier telah dilengkapi dengan pelbagai ciri yang berguna untuk penggunanya.

Dalam setiap perubahan dinamik yang berlaku dalam komuniti, Samsung sentiasa berusaha untuk membentangkan penyelesaian yang memberi manfaat kepada penggunanya.

Samsung Air Purifier AX60, AX40, AX3300 dan AX34 (seperti AX34R3020WW) berada di sini sebagai jawapan Samsung untuk memenuhi keperluan orang ramai untuk kualiti udara yang baik yang bukan sahaja segar, tetapi lebih daripada itu, bersih dan sihat.

Pelbagai kebimbangan yang timbul akibat kualiti udara yang buruk diminimumkan oleh fleksibiliti untuk mengawal kualiti udara yang baik di rumah, di mana keluarga kita hidup untuk bersama-sama merealisasikan masa depan yang lebih baik.

Sistem penapisan yang berkebolehan, kapasiti penulenan yang lebih besar dan lebih pantas dan sensor habuk intuitif menjadikan Samsung Air Purifier pelbagai perlindungan terbaik untuk keluarga memulakan hari yang sihat di rumah.

Kelebihan Air Purifier Samsung

Samsung Air Purifier Filter System
Samsung Air Purifier Filter System
  • 3 Way Air Flow

Air purifier akan menarik udara dari hadapan unit, jadi ia boleh diletakkan di dinding tanpa mengganggu arus udara.

Dilengkapi dengan kipas yang cepat mengedarkan udara bersih ke arah bahagian atas, kanan dan kiri unit, udara disucikan sehingga 2.5x lebih cepat di kawasan liputan yang lebih luas, ke sudut bilik.

  • Multi Layered Purification System

Ciri ini memastikan udara bersih, tulen dan sihat dengan pembersihan berlapis.

Pre-filter berfungsi untuk menapis zarah habuk yang besar, diikuti dengan Filter Deo Karbon yang menghilangkan gas berbahaya.

HEPA Filter kemudian membersihkan sehingga 99.97% habuk dan bakteria hingga dalam saiz 0.3μm.

  • Numeric Air Quality Display

Pengguna boleh memantau tahap pencemaran udara dengan lebih tepat melalui ciri ini. Sensor PM laser mengesan habuk, walaupun yang lebih kecil daripada 1.0μm, serta gas berbahaya.

Skala kualiti udara ditunjukkan oleh 4 penunjuk warna: biru untuk udara bersih, hijau untuk udara yang sedikit tercemar, oren untuk udara yang tercemar sederhana dan merah untuk udara kotor dalam bilik.

  • Smart Things

Samsung Air Purifier boleh dikawal dengan lebih mudah melalui telefon pintar dengan aplikasi SmartThings.

Pengguna boleh menghidupkan unit, memeriksa kualiti udara, mengawal pelbagai fungsi, dan juga memantau status keadaan filter.