Senarai Harga Aircond Mini Terkini Mei 2024

Posted on

Peranan Aircond sangat penting untuk kehidupan seharian kita untuk mengekalkan kestabilan pada suhu ambien.

Seiring dengan perkembangan teknologi pada masa ini, semua peralatan elektronik telah mengalami beberapa perubahan ketara dari saiz, reka bentuk hingga kapasiti dan keupayaan.

Tidak hairanlah sekarang kita dapat mencari variasi Aircond yang mudah salah satunya adalah aircond mini.

Kini anda boleh memilih jenis aircond bersaiz mini yang lebih praktikal dan boleh dipindahkan ke mana sahaja oleh sesiapa sahaja tanpa memerlukan kemahiran tertentu.

Ciri-ciri produk mini ini juga tidak kalah dengan siri lain seperti Split aircond yang biasanya dipasang di rumah orang. Bagi anda yang baru menggunakan aircond jenis ini, adalah baik untuk memerhatikan terlebih dahulu tentang kelebihan, kekurangan dan jenis di pasaran.

 

Ciri aircond Mini

aircond mini denpoo

Sebagai salah satu produk baru, terdapat kelebihan dalam aircond mini yang pastinya akan memberikan banyak kelebihan untuk anda sebagai pengguna. Kelebihannya termasuk:

1. Simple

Salah satu daripada banyak kelebihan aircond jenis mini adalah simple. Biasanya aircond mempunyai model kekal yang mesti dipasang pada permukaan dinding atau dinding.

Tetapi ini berbeza dengan jenis aircond saiz mini yang anda boleh bergerak dengan mudah. Itulah sebabnya aircond jenis mini yang boleh anda bawa di bilik tidur, bilik keluarga, ruang tamu dan bilik lain.

 

2. Jimat Elektrik

Bukan sahaja simple, aircond mini juga jimat elektrik. Kerana dengan fungsi yang boleh dibawa oleh pengguna ke mana sahaja membuat anda tidak lagi perlu membeli lebih daripada satu atau membeli untuk setiap bilik di dalam rumah.

Sudah tentu, menyediakan aircond untuk setiap bilik bukan sahaja membazirkan wang tetapi juga menggunakan banyak kuasa elektrik. Cepat mendinginkan ruangan

Bukan sahaja menjadikan suhu sejuk lebih sama rata, aircond mini juga boleh membuat bilik berasa sejuk lebih cepat.

Oleh itu, anda tidak perlu lama untuk memanaskan terutamanya apabila udara panas. Dengan menggunakan kawalan ais dalam jenis aircond mini, suhu menjadi lebih sejuk dan sangat sesuai untuk kawasan dengan suhu yang agak panas.

 

Kekurangan Aircond Mini

Walaupun banyak kelebihannya, nampaknya terdapat juga beberapa kelemahan aircond jenis ini yang boleh menjadi pertimbangan anda.

1. Cukup Bising

Tidak seperti jenis aircond dinding, kebanyakan aircond model mini mempunyai bunyi enjin yang boleh dikatakan bising. Oleh itu, bunyi mesin mungkin dapat mengganggu tanah semasa berehat.

2. Mudah Rosak

Kerana ia sering dipindahkan, risiko aircond mini rosak akibat jatuh atau lebam juga agak tinggi. Oleh itu pengguna mesti berhati-hati apabila menggunakan atau memakainya..

3. Gunakan lebih banyak kuasa elektrik

Kuasa aircond jenis mini dalam menyejukkan bilik tidak sekuat aircond dinding secara umum. Itulah sebabnya alat ini memerlukan lebih banyak kuasa elektrik. Ini mengakibatkan penggunaan elektrik dari jenis aircond bersaiz mini cenderung lebih membazir.

 

Fitur dan Senarai Harga Aircond Mini

aircond mini sanken

TipeSpesifikasiHarga
Denpoo Air CoolerTangki penyejukan sehingga 12 liter.

Sistem osilasi automatik

Penggunaan elektrik 65 watt

 

RM 255
Sanken SAC-38Kapasiti tangki air 6 liter

Unit Berat 7 kg

Penggunaan elektrik 69 watt

 

RM 279

Harga di atas boleh berubah bila-bila masa. Harga di atas tidak termasuk pemasangan aircond. Anda boleh melihat Upah Pasang Aircond berikut atau jika anda ingin memasangnya sendiri, lihat cara memasang aircond rumah anda sendiri

Itulah pembahasan tentang alat elektronik aircond Mini yang bisa menjadi pertimbangan Anda sebelum memutuskan untuk membelinya.